Iz SNSD-a otkrili ko neće ići na kandidatske liste

Sjednica Predsjedništva SNSD-a na kojoj bi trebalo biti odlučeno o kandidatskim listama za predstojeće izbore bit će održana sutra. Nikakva imena još nisu otkrivena, no ono što je pak poznato je ko neće biti na listama.

Prema saznanjima Glasa Srpske, odlučeno je da neki SNSD-ovi veterani ne budu na kandidatskim listama među kojima Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Lazar Prodanović, Sredoje Nović i Dušica Šolaja.

Sve ovo su trenutno visokopozicionirani članovi SNSD-a pa je nerealno očekivati da se Dodik odrekao petorke. Ono što je pak realnije jeste da je Dodik za njih namijenio odlazak u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH koji se popunjava delegiranjem iz Narodne skupštine RS-a, ili ministarske pozicije.

Liste nisu konačno utvrđene no Predsjedništvu SNSD-a bit će predočeni uglavnom mlađi kandidati te oni srednjih godina.

Sutra bi trebalo biti objelodanjeno i ko će biti kandidati za Predsjedništvo BiH i predsjednika Republike Srpske, a najizvjesnije opcije su Milorad Dodik i Željka Cvijanović. Lider SNSD-a je ranije pomenuo kako neće ići u utrku za Predjedništvo BiH, no s obzirom na njegove česte promjene stavova, to se sutra ne mora ispostaviti tačnim.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79