Izbor gradonačelnika Mostara mediji neće pratiti uživo, novinarsku salu rezervisali mladencima

Zbog zakazanog vjenčanja u Gradskoj vijećnici Mostara sutra novinari neće moći da prisustvuju, niti da prate uživo izbor gradonačelnika zbog kojeg su sve oči danima uprte u Mostar.

Ovu informaciju je obavilo Gradsko vijeće Grada Mostara na svojoj službenoj stranici uz samu najavu drugog nastavka prve sjednice.

“Drugi nastavak prve sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara (tačka 5. – drugi krug glasanja za izbor gradonačelnika Grada Mostara), se održava 12. februara 2021. godine s početkom u 15:30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Mostar u konferencijskoj sali“, stoji u najavi koju potpisuje predsjednik Gradskog vijeća Ivan Zelenika.

Uz obavijest o održavanju sjednice na kojoj se održava drugi krug izbora za gradonačelnika Mostara zbog čega su sve oči šire javnosti uprte u Mostar, posebno je istaknuta napomena u kojoj se navodi kako novinari neće moći, kao do sada, pratiti ovu važnu sjednicu.

“Mediji i gosti nastavak Prve sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara neće moći pratiti kao do sada u dvorani broj 003 (prizemlje) zbog već zakazanih termina za vjenčanja. Na početku sjednice mediji mogu uzeti kadrove iz dvorane 101, a na kraju sjednice mogu uzeti izjave. Sjednicu Gradskog vijeća Grada Mostara možete pratiti kao i do sada Youtubeu”, navodi se u najavi ovog velikog dana za Mostar.

Inače, nakon sjednice na kojoj se bira gradonačelnik, zakazana je i prva redovna sjednica lokalnog parlamenta na kojoj će biti razmatrano privremeno finansiranje Grada Mostara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79