Izdato upozorenje zbog izrazito otrovnog zraka u Kantonu Sarajevo

Izdato upozorenje zbog izrazito otrovnog zraka u Kantonu Sarajevo


ako je na Otoci danas izmjerena prosječna dnevna vrijednost PM10 do 14.00 sati iznosila 169,50, u Ilijašu 293,61, a na Vijećnici 76,65µg/m3

U Kantonu Sarajevo pogoršan je kvalitet zraka u odnosu na protekli vikend. Mjerenjem koncentracija zagađujućih materija u zraku bilježe se povećane vrijednosti PM10 čestica.

Tako je na Otoci danas izmjerena prosječna dnevna vrijednost PM10 do 14.00 sati iznosila 169,50, u Ilijašu 293,61, a na Vijećnici 76,65µg/m3.

Time na snazi ostaje epizoda “Upozorenje”, kao i primjena mjera iz Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka – saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u narednim danima se očekuje pretežno oblačno vrijeme, bez padavina sa maglom ili sumaglicom u nižim dijelovima grada, slabim vjetrom promjenjivog smjera, te pojavom temperaturne inverzije, a zbog čega se ne može očekivati poboljšanje kvaliteta zraka.

Plan interventnih mjera i izmjerene vrijednosti praćenih polutanata, kao i najnovija obavještenja vezana za kvalitet zraka mogu se pratiti na stranici stranici VIDEO, saopćeno je iz Press službe KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija