Izetbegović blokirao Konakovića na Twitteru

Lider Naroda i Pravde (NiP) Elmedin Konaković aktivan je na društvenim mrežama, a povod večerašnje njegove objave bio je Tweet u kojem je objavio da ga je lider SDA Bakir Izetbegović blokirao.

– Blokir’o me – kratko je napisao Konaković na Twitteru.

Elmedin Konaković, lider Narod i pravde, poručio je na Facebooku da je stranačka mladež SDA otela mikrof kako bi se građanima obratio Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

– Ukrali su kolonu boraca i prevarom stali na njeno čelo, u preskupim džipovima, nakon toga objavili slike na društvenim mrežama. Borci su se nakon toga ogradili od takve političke podvale javno. U Prijedoru su pokušali održati politički govor na Dan bijelih traka. Organizatori spriječili obraćanje premijera. Večeras je stranačka mladež otela mikrofon kako bi se građanima obratio Džaferović, režala je omladina na svakog ko se toj ideji suprostavio, na građane, borce, posebno na političke oponente – poručio je Konaković.
Stranka važnija od države

Na rubu incidenta je bilo prije obraćanja člana Predsjedništva BiH, zalijetala se mladež krvavih očiju na rukovodstvo SDP-a, piše Konaković.

– Dogovor svih političkih subjekata bio je da se ne obraća niko iz politike, da gospodin Dervo Sejdić pročita zahtjeve. Okupljeni oko ideje da se pošalje snažna poruka jedinstva svih stranaka, pozicije i opozicije, da interes bude odbrana države Bosne i Hercegovine, svi su se dogovora pridržavali. Svi osim onih koji su još jednom pokazali koliko im je stranka važnija od države i kako je jeftin politički poen važniji od suštine same poruke OHR-u i svim drugim institucijama. Mi nismo napustili skup, samo smo se udaljili nekoliko metara dalje, više od sramote što se takve scene dešavaju, a iskreno i zbog mogućnosti da u afektu nekog za uši izvučemo i napravimo možda baš ono što je ta stranačka, na budžetu zaposlena armija poslušnika željela – navodi Konaković.

Kaže da razumije i kolege koje su zbog toga napustile skup.

– Mi smo ostali i nakon što je budžetarijat aplauzom ispratio rukovodstvo svoje stranke, mašući zastavama, kličući režimu. Ostali smo i razgovarali sa ljudima koji su došli zbog svoje domovine, zbog straha za njenu budućnost, nisu došli na političke skupove. Vidjeli smo istina na pristojnoj distanci još neke članove SDA, postiđene zbog scena koje gledaju. Takve u stranci zovu ćutolozi. Oni su se uljudno sa nama pozdravili. Tužna je i scena na kojoj član Predsjedništva shvata da narod ne želi da se obrati, maše rukom da se neće obraćati, a onda ga mlađahni kantonalni zastupnik ipak natjera da se obrati – piše Konaković.
Jeftine političke poene

Kaže da je nekoliko portala objavilo tu scenu.

– Oni su spremni skup na kojem se prvi put okupila cijela politička scena pretvoriti u stranačku priču, loviti jeftine političke poene i još jednom potvrditi koliko im je zaista stranka važnija od države. Zato sa njima uglavnom niko (osim DF i SBIH) neće, laž je teza kako se okupljaju svi protiv njih. Jednostavno je sramota, nelagoda, sama pomisao da se sa takvim ljudima nešto dogovara i gradi. To se samo treba snažno pomesti sa političke scene i poslati u debelu hladovinu opozicije. Ako Bog da ubrzo hoćemo!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79