Izetbegović i Džaferović podržali zdravstvene radnike ispred Vlade KS, iz sindikata se pravdali zbog susreta

Izetbegović i Džaferović podržali zdravstvene radnike ispred Vlade KS, iz sindikata se pravdali zbog susreta


Deveti dan ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo zdravstveni radnici KS protestiraju jer već 30 mjeseci nemaju potpisan Kolektivni ugovor.

Kako su naveli, ostat će tu sve dok se ne potpiše kolektivni ugovor.

Podršku su im danas pružili i čelni ljudi SDA. Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović i Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH posjetili su danas zdravstvene radnike koji se nalaze ispred zgrade Vlade KS.

Ademir Spahić, glavni medicinski tehničar u Javnoj ustanovi Dom zdravlja KS, reagirao je na podršku vrha SDA ovom sindikatu kazavši da se zdravstvo i dalje nastavlja destruktuirati.

– Sindikat radnika u zdravstvu koristi sve u političke svrhe, i evidentno je da im nije stalo do radnika, nego samo za sakupljanje jeftinih političkih poena po parkovima – kazao je Spahić.

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo se obratio i predstavnik Sindikata radnika u zdravstvu KS Jasmin Avdović, koje je ranije resorni ministar Haris Vranić nazvao političkim sindikatom. Tema je Finansijski plan ZZO-a KS.

Ranije je na sjednici zabranjeno obraćanje predstavnika sindikata, jer zahtjev za obraćanje nije sadržao pečat i memorandum. Nakon što su ispunjene proceduralne stvari dopušteno je obraćanje.

– Što se tiče jutrošnje hajke na nas, ovo je spontano okupljanje. Mi iz ovog sindikata nismo organizatori, iako učestvujemo u protestu. To što se neko pojavio, danas, jučer ili prije deset dana ne treba biti predmetom hajke da se na nas stavlja zvono političkog sindikata – poručio je Avdović.

Kako kaže predstavnik sindikata, ranije su sa njima razgovarali i predstavnici drugih stranaka.

– Sa nama su bili i zastupnici Elmedin Konaković, Bibija Kerla i Mirza Čelik, a jutros su se pojavili predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i direktorica Kliničkog centra Sebija Izetbegović. Šta smo mi trebali uraditi kad se direktorica KCUS-a pojavila u parku i uslikala sa ljudima – upitao je.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija