Izetbegović: Imati svoju državu je kao kada porodica ima kuću

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bakir Izetbegović kazao je danas da se uvijek osjeća ponosno na 25. novembar – Dan državnosti BiH, jer je to jedan od najvažnijih datuma u historiji države.

Brojne delegacije posjetile su danas Šehidsko mezarje Kovači povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, gdje su odale počast i položile cvijeće na spomen-obilježje i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića.

Izetbegović je podsjetio da je na današnji dan obnovljena državnost BiH, potvrđen teritorijalni integritet te da su Bošnjaci konačno priznati kao narod pod imenom “muslimani”.

– Možda ljudi nisu svjesni koliko je to važan dan, ali bit će. Imati svoju državu je kao kada “porodica ima kuću”. Nemati državu je kao “porodica bez kuće”. Ovi koji imaju, nekada i ne cijene tu stvar dovoljno – poručio je Izetbegović.

Cvijeće su, između ostalih, danas položili i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegvoine Šefik Džaferović i Željko Komšić, zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH Denis Zvizdić kao i predstavnici nižih nivoa vlasti čime je obilježen jedan od najvažnijih datuma u historiji države – Dan državnosti BiH.

Delegacije su povodom ovog važnog datuma cvijeće položile i na spomen-obilježju “Vječna vatra” te Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, kao i u Spomen-parku “Vraca” prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79