Izetbegović: Inzko mora reagirati na malicioznu i kapricioznu politiku negiranja genocida

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i lider SDA Bakir Izetbegović dao je kratku izjavu za medije nakon dolaska u Potočare povodom obilježavanja 26. godišnjice genocida u Srebrenici i komemoracije i dženaze identificiranim žrtvama.

U svojoj izjavi Izetbegović se posebno dotakao na sveprisutno negiranje genocida u Srebrenici koje je međunarodno i pravno utvrđena činjenica.

“Negiranje genocida je kapriciozna, maliciozna i besmislena politika srbijanskog režima. Sve što je postigla je to da se svijet pokrene. Na kraju će ostati usamljena u negiranju”, poručio je predsjednik SDA.

Dodik o dženazi u Srebrenici: Ima podataka da su tabuti prazni, da u njima nema posmrtnih ostataka

Izetbegović je pozvao još uvijek aktuelnog visokog predstavnika u BiH da konačno učini nešto po tom pitanju i iskoristi ovlasti koje su mu na raspolaganju.

“Pozivam gospodina Inzka da, evo ostalo mu je još 20 dana mandata, ode iz Bosne i Hercegovine ‘uzdignutog čela’. Niko mu neće ni riječ prigovoriti za njegov mandat ako nametne zakon o zabrani negiranja genocida”, zaključuje Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79