Izetbegović iskreno o pobjedi Četvorke: Ekipa koja se zna koristiti društvenim mrežama, trkat ćemo se naredne dvije godine…

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović za medije je prokomentirao pobjedu bivšeg stranačkog kolega na lokalnim izborima u KS. Naime, kazao je kako je riječ o energičnoj ekipi koja se zna dobro koristiti društvenim mrežama, ali da će nastaviti utrku.

– Ova ekipa je energična, zna se dobro koristiti modernim sredstvima – društvenim mrežama, tu su nam pobjegli. Trkat ćemo se, idu iduće dvije godine, rekao je Izetbegović.

Između ostalog, prokomentirao je navode da su pobijedila opet desnica, odnosno SDA učenici.

– Svi smo mi tu vrlo blizu kada su u pitanju skoro sve vrste politika, skoro da su ideološke razlike izbrisale između onoga što recimo od ove zemlje očekuje SDA, za šta se bori DF, SDP. Gdje su te velike razlike? Svi mi želimo funkcionalnu, multietničku, evropsku državu, vladavinu zakona, sve je to jako blizu, rekao je Izetbegović.

Govoreći o situaciji u Travniku gdje je pobijedio SDA-ov kandidat za načelnika koji je preminuo na dan izbora, kazao je kako “treba poštovati volju naroda i ponoviti izbore”.

Pouručio je kako nije zadovoljan radom Parlamenta BiH jer se zakoni ne usvajaju, prenosi N1.

– To je katastrofa, da živimo u blokadi koju je napravio SNSD na državnom, a HDZ na nivou FBiH. Nismo zadovoljni, zaključio je Izetbegović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79