Izetbegović, Konaković i Dodik izrazili saučešće Turcima

Izetbegović, Konaković i Dodik izrazili saučešće Turcima


Potres magnitude 7.4 pogodio je rano jutros južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje te u nekoliko zemalja u regiji, uključujući susjednu Siriju, pokazuju prvi podaci.

Prema zadnjim dostupnim informacijama, više od 650 ljudi je poginulo, a hiljade su povrijeđene.

Još uvijek nema informacija da li ima povrijeđenih državlja BiH, a Gorske službe spašavanja iz BiH ponudile su pomoć Turskoj.

GSS FBiH: Spremni smo odmah krenuti u Tursku i spašavati ljude

Bakir Izetbegović, Elmedin Konaković i Milorad dodik poslali su poruku Turcima preko Twittera.

“Izražavam najdublje saučešće Turskoj zbog velikih ljudskih žrtava i ogromne materijalne štete koje je prouzrokovao razarajći zemljotres. Misli su mi uz povrijeđene te porodice koje su izgubile najmilije i svoje domove. Stojimo uz narod Turske i nudimo svu potrebnu pomoć”, napisao je na Twitteru ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

Lider SDA Bakir Izetbegović je također izrazio saučešće Erdoganu i narodu Turske.

“Mnogo me ražalostila vijest saznanjem o broju stradalih i materijalne štete koju je pričinio snažan zemljotres u Turskoj. Izražavam najdublje saučešće predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu i narodu Turske. Naše misli su sa porodicama stradalih i povrijeđenih. Stojimo uz narod Turske u ovim teškim vremenima”, napisao je na Twitteru Izetbegović.

“Najdublje saučešće zbog izgubljenih života u razornom zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju. Naše misli su sa povrijeđenima i porodicama poginulih. Republika Srpska nudi svu potrebnu pomoć”, istakao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija