Izetbegović na iftaru pred Novalićem, Osmicom, Sarajlićem: Ovo ne mogu provesti bez naših bošnjačkih izdajica. Spremni su sve za par fotelja!

Izetbegović na iftaru pred Novalićem, Osmicom, Sarajlićem: Ovo ne mogu provesti bez naših bošnjačkih izdajica. Spremni su sve za par fotelja!


U Tuzli je u subotu, u organizaciji zastupnika SDA u Skupštini Tuzlanskog kantona Smaje Mandžića i Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona, održan iftar kojem je prisustvovalo 1.100 osoba, među kojima su bili i Bakir i Sebija Izetbegović, Fadil Novalić, Osman Mehmedagić Osmica, Asim Sarajlić, Naser Orić…

SDA napravila iftar za 1.100 osoba, Novalić se pohvalio da je u društvu sa Izetbegovićem

Prisutnima se nakon iftara obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Evo šta je rekao prisutnim SDA-ovcima.

“U Sarajevu ima izreka što si finiji – to si jeftiniji. Pa misle da smo mi jeftini, da ćemo popustiti. Vara i ta naša dobrota, zavarava, sad će da upoznaju naš inat. Došao mi je jučer jedan ambasador, kaže jeste li šta promjenili stav, došao da me nagovara da Lendo popusti i da potpiše. Kažem ja jesam. Kako su Osmicu stavili na crnu listu i kako su ovu nepravdu počeli da rade mojoj Sebiji, promijenio sam stav. Dakle, sad sam još tvrdoglaviji, sad nema govora da ćemo potpisati.”, rekao je Izetbegović.

Dalje je nastavio:

“Imamo mi državu, branit ćemo je, nećemo im dat da ovo rade, pa nek su se i svi do zadnjeg ujedinili. Samo je tužno što ovo pokušavaju da provedu, ne mogu provesti bez bošnjačkih izdajica. Uvijek se nađu neki naši koji će pomagati za šačicu vlasti, za par fotelja da se neke stvari urade. E to je sad naša borba, sa neistinom, sa lažima, sa nepravdom, sa tim što hoće da nas podijele Bošnjake i Bosance, da nas posvađaju ne bil se pobili međusobno. Sve to treba prepoznati i ne dati da do toga dođe.

Govorio je i o RS i FBiH.

“Hoće da urade, da polovinom Bosne i Hercegovine, u onom manjem entitetu vladaju oni koji su genocid napravili, da ga negiraju, da ga se nestide, da nagrađuju ratne zločince. A da ovdje uz pomoć dijela međunarodne zajednice zavladaju oni koji su napravili UZP. Žele da nam dvojica njihovih lidera zavladaju jedan u jednom entitetu, a drugi u drugom i da onda zajedno vladaju Bosnom i Hercegovinom. Ima najmanje 60 posto ljudi patriotski orijentiranih, dakle to se neće dozvoliti”, zaključio je Izetbegović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija