Izetbegović o NiP-u: Kriminalci su im platili kampanju, Konaković priznao da su ga zvali u Dubai

Bakir Izetbegović, lider SDA večeras je na Hayat TV iznio nikad šokantnije informacije o NiP-u.

Kaže da su kriminalci priznali finansiranje NiP-a!

Komentirao je objavljenu shemu Europola prema kojoj se Elmedin Konaković dovodi u vezu s narkokartelom.

“Još se ne sagleda jasna fizionomija toga, ali je sve sumnjivo i čudno. Kriminalac kaže da su platili NIP-u kampanju. Dino prizna da ih je grupa građana zvala u Dubai… Teška sjenka je pala na stranku koja se poziva na pravdu”, rekao je Izetbegović.

Dalje je Izetbegović govorio o SDA i Trojci.

Kazao je da ne mogu biti protiv interesa BiH. To se pokazalo i prilikom glasanja u Parlamentu BiH.

“SDA je konstruktivna opozicija, nikada neće nešto uraditi na štetu države. Brinemo se za ovu zemlju kako znamo i umijemo, nikada nam ne može biti svejedno”, rekao je Izetbegović.

I Parlamentu FBiH zastupnici SDA su pomagali da se usvoje određeni zakoni.

“Ne možemo popraviti imidž BiH koliko ga oni kvare. Sve što je dobro za BiH podržat ćemo. Nema ničega bitnog, a da SDA nije bila generator tih procesa, motor”, naveo je Izetbegović.

“Trojka je puno obećala, nešto od toga isporučila, Čoviću, Dodiku, međunarodnoj zajednici… Zapetljali su se. Neće da javno objave šta su potpisali u Bakincima, Dodik im prijeti, oni ne objavljuju, javnost ne zna, vjerovatno njihovi mentori iz međunaordne zajednice znaju. Prihvate neke stvari, pa iz Ambasada SAD ispravlja”, naveo je Izetbegović.

Rekao je da su ambasade kreairale ovakvo stanje te da imaju obaveze pomoći.

“Trojka nema znanja, kapaciteta, kuraži. Doći ćemo do klinča, zastoja. Kada Čović vidi da se boji da mu isporuče što su obećali, kad Dodik vidi…”, rekao je Izetbegović.

Naveo je da je duga lista njegovih zamjerki na račun Trojke.

“Sve je krenulo od izdaje njihovih vlastitih principa. Šta je obećala da nikada neće uraditi, šta je obećala da hoće, a ništa od toga nije. Ima nešto i dobro u ovome, dobili smo da inteligentan i lucidan bosanski narod progleda. Neko ih je zavukao lažima da smo sve dogovorili s Dodikom i Čovićem da može sve puno brže i bolje. Mi u BiH smo u ‘luđačkoj košulji’ i samo je u pitanju odnos snaga. Trojka je počela munjevito da predaje, izdaje, možda i nesvjesno. Popravljive su to stvari, ali imaju nepopravljive, ako urade neke stvari u vezi pravosuđa, neće se moći popraviti. Moramo ih zaustaviti da naprave nepopravljive štete za BiH”, kazao je Izetbegović.

Rekao je i da Bošnjaci nikada nisu nikoga napali niti ugrozili.

“Hrvatska uvodi vojni rok, Srbija se naoružava. Preporučujem mladim bh. patriotima da u okviru zakona jačaju BiH. Naravno da je NATO put najbitnija stvar, Oružane snage. Nikoga napasti nećemo, ali radi onih koji bi mogli da nas napadnu dobro je da smo jaki”, potcrtao je lider SDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79