Izetbegović o Novaliću: Američka crna lista ne govori ništa, mjere State Departmenta gube vjerodostojnost

Izetbegović o Novaliću: Američka crna lista ne govori ništa, mjere State Departmenta gube vjerodostojnost


Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, obratio se medijima nakon sjednice Predsjedništva ove stranke na kojoj se raspravljalo o izbornim rezultatima.

Danas je održana sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije, a poslije sjednice medijima se obratio i poraženi Bakir Izetbegović.

On je rekao da se iz ove bitke nije kukavički povukao, te je, kako kaže, zadovoljan rezultatima. Više o tome šta je govorio možete pročitati na linku ispod.

Izetbegović: Ja se nisam kukavički povukao, nego u bitku izašao principijelno

Ono što je mnogima promaklo je odgovor na pitanje novinara o njegovoj desnoj ruci Fadilu Novaliću, čovjeku koji iz sedmice u sedmice bilježi nove afere i skandale. Zadnja u nizu osumnjičenog u aferi Respiratori jeste i njegovo stavljanje na američku crnu listu.

Novinari su Izetbegovića pitali da prokomentariše kako je Novalić završio na crnoj listi.

– Što se tiče našeg simpatičnog federalnog premijera kojeg pokušavaju na razne načine da slome već sedam godina, ali čini se da ima neku podršku kako se zvaše pa ostaje čovjek na nogama i ima dobre rezultate. Šta je uradio naš premijer? Naš premijer je pomogao penzionerima da se stabilizira taj fond i da im se poprave te penzije i onda ih obavijestio o tome. I čovjek je stavljen na crnu listu.

Ponekad pomislim da se SDA mora upozoriti kada prelazi cestu, ako slučajno ne pređu gdje treba mogli bi završiti na crnoj listi.

Mislim da te mjere State Departmenta polako gube vjerodostojnost sa ovakvim postupcima. Ovo ništa ne govori puno o gospodinu Novaliću, ovo što je stavljen na crnu listu. I općenito, upitajte se kroz historiju, šta je to jedan Hasan Čengić uradio da se nađe na crnoj listi? Branio svoju državu, pomagao da se naoruža u vrijeme pokolja. Ima jedan dupli standard kada su u pitanju Bošnjaci i SDA.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija