Izetbegoviću “pala kruna s glave” nakon nekoliko dana kampanje u medijima i na društenim mrežama

Izetbegoviću “pala kruna s glave” nakon nekoliko dana kampanje u medijima i na društenim mrežama


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je danas stanje u BiH. Kazao je da je više puta izrazio zabrinutost zbog situacije u našoj zemlji.

“Interes Srbije je da imamo mir i stabilnost, a ne da ratujemo. Uvijek sam spreman na razgovore i nije mi bitno gdje će oni biti”, rekao je Vučić.

Bakir Izetbegović nakon pritiska odustao od sastanka sa Aleksandrom Vučićem

Podsjetimo da je lider SDA Bakir Izetbegović jučer kazao da je odustao od toga da ima sastanak s Vučićem u Beogradu, ali da se mogu susresti na nekom drugom mjestu.

Izetbegović je ranije rekao da mu “neće pasti kruna s glave” ako ode na sastanak u Beograd. No, nakon brojnih kritika Izetbegović je promijenio stav.

“Vjerovatno neću ići u Beograd, ali sam spreman da se sastanem s Vučićem”, rekao je jučer Izetbegović, dodajući da još ne zna kad i gdje bi se taj sastanak mogao desiti.

Vučić je danas rekao da se uvijek rukovodio time da vodi politiku, a ne da najniži porivi onih građana koji nemaju nikakvu odgovornost vode njega.

“Mi ćemo učestvovati u razgovorima, svaki je blagorodan. Kada nema razgovora, uvijek imamo problema”, naveo je danas Vučić.

Zašto Bakir Izetbegović ne smije otići “na noge” Vučiću?

“Isto ću govoriti i istu želju za mirom i stabilnosti imat ću u Beogradu, Sarajevu i svakom drugom mjestu. Za mene kancelarija, grad i mjesto u kojem se razgovori vode nisu bitni. Forma me nikada nije interesovala. A to što neki kažu da im neće pasti kruna s glave, a poslije nekoliko dana kampanje u medijima i na društvenim mrežama, kruna padne s glave, to nemojte mene da pitate”, prokomentirao je Vučić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija