Izgradio kriminalnu imperiju u Francuskoj, a u “prljavi” posao umiješao pola familije

Izgradio kriminalnu imperiju u Francuskoj, a u “prljavi” posao umiješao pola familije


Branimir V. (43) poznat kao Braca godinama unazad živi u Francuskoj, a uhapšen je 3. oktobra u velikoj akciji policije koja je razotkrila kriminalnu grupu od 19 članova.

Braca je označen kao vođa, a u svoje prljave poslove uveo je policajku, ali i svoju suprugu, njenog brata, advokaticu i radnika.

Ova kriminalna grupa je razbijena zahvaljujući podacima koje su državni organi dobili dešifrovanjem poruka sa Skaja – aplikacije koju su koristili svi visokopozicionirani policajci. Nakon dešifrovanja Skaja otvorena je Pandorina kutija i hapšenja širom svijeta ne prestaju.

Naime, 13 osoba je uhapšeno u Francuskoj, a šest u Monaku. Vođa grupe je Branimir, zvani Braca, koji živi u Francuskoj od ranih dvijehiljaditih godina.

Braca slovi za opasnog kriminalca koji je za sebe stvorio luksuznu kuću u Alpima.

Grupa se sumnjiči za šverc droge i oružja, pranje novca, kao i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Koliko je ova grupa bila moćna i uspješno operisala govori i činjenica da je Braca razvio bliske odnose sa tamošnjim policijskim službenicima. Uhapšena je jedna policajka, koja se nedavno penzionisala, dok je njen kolega policajac ispitan nakon hapšenja, ali je ubrzo pušten i za sada protiv njega nisu podignute optužbe.

Policajka je osumnjičena za korupciju, a radila je u Monaku.

Zajedno sa Bracom uhapšena je njegova supruga, njen brat, advokatica, kao i radnik koji je radio za Branimira, te sve ukazuje na to da je ovo bio “porodičan biznis”.

Srbin je tvrdio da je ubijao i mučio ljude, čime se hvalio porukama koje su otkrivene preko ozloglašene aplikacije Skaj.

Organizacija kojoj pripada uglavnom djeluje u Alpima i krijumčari kokain iz Dominikanske Republike, prije nego što ga mali preprodavci ponovno prodaju na Azurnoj obali ili šalju u druge evropske zemlje.

Ova organizovana kriminalna grupa je bila uključena u trgovinu ratnim oružjem, uključujući automatske pištolje i automatske puške. Tokom pretresa, zaplijenjeno je dva pištolja, malo više od 19.000 eura u gotovini, luksuzni satovi i predmeti, kao i blindirani “audi A8”.

Ova grupa je investirala novac u niz fiktivnih kompanija, od kojih je dio uložen u nekretnine u alpskim Maritimima, a Srbin je godinama stvorio carstvo nekretnina na Azurnoj obali.

Putem desetak preduzeća ulagao je u parcele, stanove ili vile, čak je i izgradio cijeli stambeni kompleks u Varsu, u Gornjim Alpima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija