Izrečene kazne za Spomenku Markulj, Edina Husomanovića i Sanju Kriještorac

Izrečene kazne za Spomenku Markulj, Edina Husomanovića i Sanju Kriještorac


Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH završila je glavni pretres u slučaju koji je pokrenut protiv bivše šefice Odsjeka za istrage Spomenke Markulj, Edina Husomanovića i Sanju Kriještorac.

Komisija je jučer objavila rješenje kojim je utvrđena disciplinska odgovornost smijenjene kontakt tačke za EUROPOL i bivše šefice Odsjeka za istrage Spomenke Markulj i također bivših inspektora ovog Odsjeka Edina Husomanovića i Sanje Kriještorac.

Slučaj se odnosi na odbijanje zakonitih naredbi neposrednog rukovodioca,načelnika Centralnog istražnog ureda u postupcima po nalozima Tužilaštva BiH u vezi sa radom na SKY aplikacijama.

Svi uključeni u istragu kažnjeni su najvišom novčanom kaznom propisanom Pravilnikom o disciplinskoj odgovornosti za teže povrede službene dužnosti,u iznosu umanjenja plaće u iznosu od 20 posto u narednih šest mjeseci i zabranom unapređenja u naredne dvije godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija