Jadrolinija kupila trajekt koji ne može ploviti

Sindikat pomoraca Hrvatske izrazio je nezadovoljstvo stanjem flote u ovom nacionalnom brodskom prevozniku, što je kulminiralo nakon što je kupljen polovni brod iz Grčke, predviđen za puštanje u promet početkom prethodnog mjeseca.

Jadrolinija je kupila trajekt koji, kako se ispostavilo, nije bio sposoban za plovidbu.

Međutim, inspekcija za sigurnost plovidbe intervenirala je, zaustavljajući planove za isplovljavanje, dok iz uprave Jadrolinije odbijaju pružiti detalje o nedostacima.

Ova situacija postavlja pitanja o upravljanju i nadzoru nad flotom, kao i o procesu nabavke u Jadroliniji. Ne samo što ovo predstavlja financijski gubitak za kompaniju, već može ozbiljno ugroziti i sigurnost putnika i posade.

Sindikat pomoraca Hrvatske ističe važnost transparentnosti i odgovornosti u ovakvim situacijama te poziva upravu Jadrolinije na detaljno objašnjenje okolnosti koje su dovele do ove neprijatne situacije, javlja Aljazeera.

Također, javnost očekuje da se poduzmu adekvatni koraci kako bi se osigurala sigurnost plovidbe i izbjegle slične situacije u budućnosti.

Stoga je imperativ da se brzo i efikasno riješe problemi s flotom kako bi se osigurala sigurna i pouzdana usluga za putnike i teret.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79