Jasmila Žbanić nazvala Benjaminu Karić “ublehašicom”

Jasmila Žbanić nazvala Benjaminu Karić “ublehašicom”


Bh. rediteljica Jasmila Žbanić prokomentarisala je odbijanje gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić da osvijetli Vijećnicu u duginim bojama povodom četvrte Bh. povorke ponosa.

Naime, bh. rediteljica nije bila oduševljena potezom kojeg je napravila gradonačelnica Sarajeva te je danas jasnom porukom na svom Facebook profilu poručila šta misli o tome.

“Gradonačelnica želi šarenije fasade, a kada joj se ponude dugine boje, ipak bi ostavila sve zeleno. Ublehašica velikih razmjera”, napisala je rediteljica Žbanić.

Gradonačelnica Sarajeva nije dala dozvolu da se Vijećnica osvijetli u duginim bojama

Naime, njena kritika dolazi nakon što je novinarka Detektora Azra Husarić na svom Instagram profilu podijelila kako gradonačelnica Karić stigne odgovarati na pitanja influensera, a ignoriše zvanične upite Organizacionog odbora Bh. povorke ponosa.

Podsjećamo, tada je Karić u odgovoru influenserici Erni Saljević o novim bojama fasade zgrada u Titovoj ulici u Sarajevu odgovorila “kako bi voljela da je šarenije”.

Nakon toga se oglasila i gradonačelnica Karić odnosno Gradska uprava Grada Sarajeva koja je navela da su odbili zahtjev Organizacionog odbora Bh. povorke ponosa da danas, kada se održava četvrta Bh. povorka ponosa, Vijećnica bude osvijetljena u duginim bojama.

Takva odluka je naišla na kritike brojnih građana, ali i javnih ličnosti, među kojima je i Jasmila Žbanić.

Bh. povorka ponosa: Dosta ovakvoj diskriminaciji!


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija