Jasmin Terović: Šteta od požara na pijaci je milionska, srećom nema povrijeđenih

U sarajevskom naselju Otoka u popodnevnim satima došlo je do požara velikih razmjera na otvorenoj pijaci “Kvadrant”.

Direktor KJKP Tržnice-Pijace Jasmin Terović za Avaz je kazao da je po dojavi požara odmah reagirao njihov uposlenik i počeo gasiti vatru. Međutim kako se požar brzo širio pozvali su vatrogasce.

“Šta je pravi uzrok požara ne znamo. Ono što je sigurno jeste da ćemo mi to po sistemu elektronske zaštite znati u kojem boksu je krenuo požar. Još uvijek ne znamo šta je, da li je uzrok neka plinska boca ili nešto drugo. Ono što znamo je da je došlo do eksplozije, a šta ju je uzrokovalo mi ne znamo, niti naši uposlenici koji su bili tu”, kazao je Terović.

(VIDEO) Požar se proširio na cijelu pijacu: “Trgovci su pokušali spasili nešto robe ali…”

Dodao je i kako se požar širi velikom brzinom obzirom da svi boksevi vezani i da se u njima nalazi tekstilna roba.

“Vrlo je teško to ugasiti. Čini mi se da je šest vatrogasnih vozila na terenu i koliko se bude moglo zaustaviti probat će se, ali se širi veoma brzo. Šteta je ogromna, milionska. Kako na samoj tržnici tako i na imovini odnosno robi koje su vlasnici naši korisnici”, istakao je Terović.

Potvrdio je da za sada nema povrijeđenih.

“Niko se nije javio da je povrijeđen. Čim je došlo do eksplozije i izbijanja požara svi su se razbježali, osim naših radnika koji su pristupili gašenju požara.

(VIDEO) Pogledajte video gašenja požara iz zraka: Vatrogascima vjetar otežava posao

Nadam se da ćemo nakon svega ovoga brzo opet uspjeti staviti pijacu u funkciju uz pomoć vlade i svih korisnika, da se nađu neka rješenja jer zaista je velika šteta i samog preduzeća, a i korisnika. Većinom je tu zaposlena boračka populacija. To je ljudima jedini izvor prihoda”, zaključio je Terović.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79