Jasmina likvidirala supruga, pa pokušala izvršiti suicid: “Muža izbola 15 puta po stomaku”

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Jasmine S. (44) iz Lazarevca zbog sumnje da je u februaru ove godine na svirep način ubila supruga Sašu S, nakon čega je sebi pokušala da oduzme život.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo. Optužnica je podnijeta Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, uz prijedlog da joj se produži pritvor – saopšteno je iz tužilaštva.

Sumnja se da je Jasmina S. suprugu zadala 15 ubodnih rana u predjelu trupa, nakon čega je u cilju prikrivanja krivičnog djela, ispod tijela pokojnog stavila na pod jedan tepih, a ispod njegove glave četiri jastuka i radnu uniformu!

– Preko tijela pokojnog stavila je pvc foliju, dva jorgana, ćebe, prekrivač i jednu žensku jaknu. Potom je 28. februara ove godine nožem sebi nanijela povrede u predjelu vrata i lijeve podlaktice – saopštilo je tužilaštvo.

Tijelo pokojnika otkriveno je istog dana u stanu kojem su živjeli sa djecom.

Jasmina je nakon zločina komšijama rekla da joj je suprug u bolnici. Danima je koristila omekšivač i kućnu hemiju kako bi prikrila neprijatan miris beživotnog tijela.

Nakon što je pokušala da izvrši samoubistvo, Jasmina je ostavila oproštajnu poruku deci: “Voli vas mama. Budite dobri i hrabri…”

Komšija je nekako uspio da smiri djecu, dao im je slatkiše i krenuo u susjedni stan. Međutim, kako je Jasmina pokušala samoubistvo pred ulaznim vratima, nije mogao da ih otvori. Pozvao je policiju i onda video jeziv prizor.

Jamina je ležala sva u krvi s tri ubodne rane na vratu, dok je Sinišino tijelo bilo na kauču, piše Blic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79