Javio se Kerim Jajetović: Nisam bio kandidat NiP-a i nisam se uhljebio, samo sam dobio posao na konkursu

Javio se Kerim Jajetović: Nisam bio kandidat NiP-a i nisam se uhljebio, samo sam dobio posao na konkursu


Zaposlenik u JU Zavod za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo Kerim Jajetović reagirao je na tekst objavljen na našem portalu pod nazivom “Posrećilo im se pri zapošljavanju: Ovo su uhljebljeni NiPovci”.

Posrećilo im se pri zapošljavanju: Ovo su uhljebljeni NiPovci

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

– Cijeneći da sam u navedenom tekstu spomenut i ja, Kerim Jajetović kao kandidat političke organizcije Narod i Pravda na predstojećim izborima, to smatram sasvim opravdanim da sukladno članu 8. Zakona o zaštiti od klevete Federacije Bosne i Hercegovine podnesem predmetni podnesak kao zahtjev za ispravku sadržaja izraženog u vašem članku od 6. septembra 2022. godine.

Ovo sve najprije smatram potrebnim uzimajući u obzir potpunu neistinitost navoda izraženih u tekstu objavljenog 6. septembar 2022. godine, u vezi sa istim u spornom tekstu od 6. septembra 2022. godine u odnosu prema meni lično iznesena je informacija da sam 2018. godine na tada održanim izborima koje je provodila Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine bio upravo kandidat Naroda i Pravde kao političke stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo. U odnosu na ovu informaciju želim Vas obavijestiti da pod punom moralnom, krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljujem u ovom dokumentu kao dokumentu dokazne snage da 2018. godine nisam bio kandidat političke opcije Narod i Pravda za pozicije vlasti koje su bile predmet izbora 2018. godine.

U vezi sa vašim drugim dijelom informacije o meni, a koja se dovodi u vezu moga zaposlenja u javnu ustanovu Zavod za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo a posmatrajući sam naziv objavljenog članka koji asocira na “uhljebljenje” u institucijama Kantona Sarajevo, želim vas podsjetiti da kontekst samog naslova asocira na nezakonito zapošljavanje u institucijama Kantona Sarajevo, što je sasvim ozbiljna insinuacija, ali ničim dokazana. Smatrajući i ovo potpunom neistinitošću želim vas upoznati sa činjenicom da se postupak prijema u radni odnos u institucijama na području Kantona Sarajevo provodi u skladu sa uredbom koji je Vlada Kantona Sarajevo donijela poštujući pri tome odredbe Zakona o radu. U vezi sa ovim navodom ukazujem Vam da se postupak prijema u radni odnos provodi u skladu sa utvrđenim pravilima, a što podrazumijeva selekciju kandidata čije su prijave potpune, blagovremene i uredne.

Kako je jedna od takvih prijava povodom javnog oglasa bila i moja, to je poslodavac donio odluku o prijemu mene u radni odnos poštujući pri tome uredbu Vlade Kantona Sarajevo i druge interne akte poslodavca kao i same odredbe Zakona o radu, oslanjajući se pri tome na listu uspješnih kandidata povodom javnog oglasa.

Iz svega ovoga vrlo jasno proizilazi da je moj radni odnos u JU Zavod za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo zasnovan u skladu sa zakonom i u vrlo transparentnoj proceduri, pa dovođenje mene u kontekst bilo kakvog “uhljebljenja” što smatrate kao nezakonitim zapošljavanjem, jeste velika uvreda za mene kao političkog kandidata, a prije svega i kao za građanina Bosne i Hercegovine, pa vas u smislu svega navedenog u zahtjevu za ispravljanje izražavanja molim da se dalje uzdržite od bilo kakvih postupaka prema meni lično jer u protivnom biti ću prinuđen svoja prava zaštiti putem suda i drugih institucija koje su nadležne za oblast medija i slobodnog novinarstva, sve to sa jedinom željom i iskrenim ciljem da sebe zaštitim od izvještavanja i informisanja javnosti o onim informacijama koje prethodno nisu provjerene, a samim tim nisu ni istinite.

U duhu pozitivnih odredbi Zakona zaštite od klevete Federacije Bosne i Hercegovine pozivam vas da u vezi sa objavljenim člankom od 6. septembra 2022. godine po već navedenom naslovu, objavite i ovaj predmetni demantij cijeneći pri tome osnovanost istog za objavu, obzirom na sve izloženo u gornjem dijelu teksta, napisao nam je Jajetović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija