Javnost zgrožena zbog trovanja medvjedice

Javnost zgrožena zbog trovanja medvjedice


Javnost u BiH zgrožena je trovanjem medvjedice koja je prije nekoliko dana pronađena na kamenolomu u Kreševu u veoma teškom stanju.

“Kako sada stvari stoje, u ovu Bosnu ni životnije nisu dobrodošle”, “kakvi su ljudi, strašno”, samo su neki od komentara koji su preplavili društvene mreže na vijest da je medvjedica preminula.

Umrla medvjedica pronađena u kamenolomu

Medvjedica koja je u teškom stanju pronađena kod kameneoloma u Kreševu sa dvoje mladunčadi, umrla je danas uprkos naporima veterinara da je spase. Vijest je obznanio Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUP-a i član tima koji je zbrinuo ovu životinju.

https://www.facebook.com/CrnaHronikaBiHofficial/posts/938499323277301?__xts__[0]=68.ARD3qxOF2GLL3nVMjtcds_PYJPmzan4xtBGffNo67ML8BjlYB6gjbCumtdjXavlGFkvcN72UG1L-7mptXrTIOB4O_MqworjOW5Znbg4-wGDulxkwnVH3Kic1pFeaBaWt4VEnY0l3hyzb5W_Fg0xmRG81lSRsT7LkckpqIH-G6TM8SSdVJbp2ffA5NvwCJhbUUUiHvXPrUeBXxdhqRZEtDFfjd94HDRVfihMrghQq6UYUOzg0heZpI6QsJlKyBReUX-hNYuHDeUYPefXaRkz-ycuBFeX3Sd7roA242Mrat6DoyivANJydcpN_TxsFC95V-yPuk3tQuF7YVTurjeeSfVM&__tn__=-R

Medvjedica je, nakon što su je pronašli lovci prebačena u prostorije Veterinarskog fakulteta u Sarajevu. Veterinar koji je brinuo o njoj kazao je kako nije imala ni pet posto šanse da preživi, a utvrđeno je da je otrovana.

Čegar je rekao kako je ovo četvrti slučaj trovanja medvjeda u BiH i da u svi otrovani na isti način.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija