“Jedan ga je držao, drugi tukao”: Bivšeg igrača Slobode su pretukli suigrači?

“Jedan ga je držao, drugi tukao”: Bivšeg igrača Slobode su pretukli suigrači?


Kao grom iz vedra neba jučer je odjeknula vijest da je Bojan Đorđić, igrač češkog drugoligaša Varnsdorfa, nožem nasrnuo na trenera golmana tog tima Radka Porkala, a da je potom i uhapšen.

Sada se pojavila druga strana priče, a menadžer bivšeg fudbalera tuzlanske Slobode Ilija Majstorović je za Sportske novosti otkrio šta se dešavalo.

– Itekako je bilo fizičkog sukoba, eto Bojan ovog časa leži u bolnici s potresom mozga, podljevom na mozgu i slomljenim nosom. Bio je sav krvav, a mi ćemo tužiti i tog trenera golmana i druge napadače na njega. Nije istina da je potegao nož, neki čak dodaju da je tražio pištolj, nije bilo tako – rekao je Majstorović.

On dodaje da Bojana poznaje osam godina i da mu je od tada menadžer. Potcrtava da fudbaleri imaju problem u Češkoj.

– U Češkoj je skoro nemoguće uspjeti ako ne potpišeš za neke od ključnih menadžera koji drže i trenere i igrače, no iako su mu nudili nije htio otići od mene. Takvo stanje u češkom fudbalu odgovor vam je na pitanje zašto češka reprezentacija nije ni izbliza što je bila nekad. Igra se po vezama, a ne po kvalitetu.

– Ove sezone Đorđić je u drugoj ligi zabio šest golova u devet utakmica, potom je propustio pet nastupa što je krenulo od povrede. Trener Miroslav Holenak mu je u tri navrata govorio: “Spremi se, sad ćeš igrati”. I nikako da ga uvede. Na posljednjem susretu Bojan mu je nešto dobacio. Na sljedećem treningu trener mu kaže: “Ti si mene poslao u onu stvar”, Bojan iskreno odgovori: “Jesam, zato što sam se triput spremio ući i nijednom nisam ušao”. Trener mu je na to odbrusio: “Za tebe danas nema treninga”. Bojan je izgubio živce i napucao loptu. Tada je planuo trener golmana, verbalno su se zakačili, da bi skočila dvojica igrača, Ukrajinac i Čeh i uhvatili Bojana. Oni su ga držali, a trener golmana ga je udarao šakama i nogama dok je ležao na podu. Tačno tako napišite jer to je istina, iza toga stojim. Ozbiljno su ga povrijedili zbog čega podnosimo tužbu, a imamo i svjedoke – ispričao je Majstorović.

– Ekipa je otišla na trening, a Bojan se umio jer je bio krvav, i nesvjestan koliko je povrijeđen, išao za njima. Pritom je uzeo nož i stavio ga ispod majice da se odbrani bude li ponovo napadnut. Samo je htio odraditi trkački trening. Međutim, kako mu nije bilo dobro pao je na kratko u nesvijest, našli su ga ošamućenog s nožem i pozvali policiju. Ona ga je odmah privela i zadržala 24 sata. Advokat ga je izvukao i doveo u bolnicu – nastavlja on.

Menadžer fudbaler kaže kako protiv Đorđića nema prijave, nakon što je postalo jasno da je on povrijeđen, a da niko drugi nije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija