Foto: Screenshot/krone.at
Jedan od bjegunaca sa psihijatrije uhapšen: Traga se i dalje za državljaninom BiH

Jedan od bjegunaca sa psihijatrije uhapšen: Traga se i dalje za državljaninom BiH


Nakon što su prije dvije sedmice četiri osuđenika pobjegla iz Psihijatrijske ustanove “Lerhenhajd” u bavarskom gradu Štraubingu, potvrđeno je da je jedan od bjegunaca uhapšen. Riječ je o 28-godišnjem njemačkom državljaninu, koji je lociran u istočnoj Štajerskoj. Hapšenje je uslijedilo nakon što je policija dobila dojavu da drugi 28-godišnji Nijemac ima veze u toj regiji, što je dovelo do slučajnog otkrivanja bjegunca dok je ulazio u automobil.

Iako je uhapšen jedan od bjegunaca, pretpostavlja se da je drugi Nijemac još uvijek u Štajerskoj, ali policija ne otkriva dodatne detalje kako bi se izbjeglo ugrožavanje istrage.

Za preostala dvojica bjegunaca, Denisa Elera (31), državljanina Bosne i Hercegovine, i Bećira Zećira (27), porijeklom s Kosova, još uvijek se traga. Policija nije pružila dodatne informacije o njihovom trenutnom kretanju.

Podsjećamo, prije 15 dana, četiri osuđenika su pobjegla iz Psihijatrijske ustanove “Lerhenhajd”, specijalizirane za liječenje osoba s psihološkim problemima i zavisnostima. Bjegunci su natjerali jednog člana osoblja da im otvori kapiju i potom pobjegli.

Policija je objavila saopštenje s detaljnim opisima, fotografijama i drugim ličnim podacima osumnjičenih, uključujući visinu, težinu, boju kose i očiju. U saopštenju se navodi da su bjegunci: 31-godišnji Denis Eler iz BiH, Kilborn Moric (28) iz Njemačke, Jirimijas Angelo (28) također iz Njemačke, i Bećir Zećir iz samoproglašenog Kosova.

Dvojica bjegunaca su u klinici zbog zloupotrebe droge, dok su druga dvojica bili smješteni zbog krađe, rekao je portparol policije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija