Jedna od djevojaka privedenih u Visokom

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona potvrdili su za Faktor da su nakon prijave slučaja, policijski službenici PS Visoko u službene prostorije priveli tri djevojke

Nakon što su pripadnici visočke policije u ponedjeljak priveli tri djevojke iz Istočnog Sarajeva zbog sumnje da su krale u buticima u tom gradiću, redakciji Faktora javila se Dajana Lale, jedna od privedenih djevojaka, koja negira da je bila uhapšena, kao i da je uopće učestvovala u krađi odjevnih predmeta.

Tri djevojke u Visokom prikupljale pomoć za udruženje i krale odjeću po buticima

Kako kaže, ona je u policiji saslušana u svojstvu svjedoka, nakon čega je puštena.

Iako identitet ove djevojke nismo objavili, ona je željela da objavimo njeno ime jer, kako kaže, njeno ime i fotografija objavljeni su na društvenim mrežama, kao i nekim portalima, zbog čega njena porodica trpi neugodnosti.

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona potvrdili su za Faktor da su nakon prijave slučaja, policijski službenici PS Visoko u službene prostorije priveli tri djevojke.

– Nakon toga, zbog sumnje da su počinile krivično djelo krađa, slobode su lišene K. K. i M. Z., dok nije bilo osnova za lišavanje slobode D. L., koja je puštena – kazali su nam iz Odsjeka za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a Zeničko-dobojskog kantona prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments