Jedna osoba poginula na Bjelašnici

Kako Crna-hronika.info nezvanično saznaje, danas je u poslijepodnevnim satima jedna osoba smrtno stradala na Bjelašnici.

Kako nezvanično saznajemo, osoba je prije trenutka smrti skijala.

Po prvim informacijama koje imamo, smrt nije nastupila nasilnim putem.

Ekipa Gorske službe spašavanja na Bjelašnici dala je danas sve od sebe da spasi skijaša čije tijelo se nalazilo na stazi. Nakon što su obaviješteni da je uočeno tijelo, ekipa u sastavu doktor medicinar, medicinski tehničar i dva spasioca zaputili su se na mjesto gdje se nalazio muškarac.

Bili su u svom objektu koji je stotinjak metara udaljen od mjesta na kojem je bio skijaš. Na licu mjesta su pokušali reanimirati muškarca, te je brzo čamcem za spašavanje prebačen do Hitne medicinske pomoći na Bjelašnici. Tamo je nastavljena reanimacija.

Doktorica u Hitnoj medicinskoj pomoći je proglasila smrt.

– Odmah po dobijenoj dojavi poslali smo ekipu na lice mjesta. Za sada nemamo nikakvih detaljnijih informacija – kazala je za Hayat.ba Suvada Kuldija, portparol MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments