Jelena Trivić saslušana u policiji zbog sastanka u vili

Jelenu Trivić, poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS, saslušala je danas policija.

Ona je saslušana u svojstvu svjedoka kako bi pojasnila razloge sastanka kojem je prisustvovala u vili Draška Stanivukovića na Petrićevcu 27. decembra.

Sastanak je bio svojevrsna priprema i plan za, po prvi put policiji prijavljeni skup “Pravda za Davida” koji je održan 30. decembra, prenosi Atv.

Nakon tog skupa u Banjaluci su izbili nemiri koji su između ostalog doveli i do neodržavanja koncerta Harisa Džinovića.

Sastanku je prisustvovalo više osoba i većina ih je saslušana u policiji.

ATV je ranije objavila da je zahtjev za taj skup potpisao Pavle Knežević, a da su, uz njega, organizatori Anja Grubačić i Bojana Gajanović, mlade aktivistkinje PDP-a.
Svjedoci koji su prisustvovali sastanku potvrdili su da je Stanivuković zapravo bio neformalni organizator prijavljenog skupa grupe “Pravda za Davida”, koji je održan 30. decembra.

Druge osobe koje su saslušane potvrdile su da je i Jelena Trivić bila na sastanku, te da se razgovaralo o pripremi za skup nakon kojeg su izbili nemiri u Banjaluci.

Protiv Stanivukovića, koji je sinoć priveden nakon dva dana bjekstva, će biti podnesen izvještaj za više krivičnih djela. Stanivuković se sumnjiči da je prisustvovao održavanju skupova građana “Pravda za Davida” i da je tako prekršio odredbe Zakona o javnom okupljanja RS.

Takođe, sumnjiči se da je ugrožavao i podsticao na ugrožavanje sigurnosti tako što je prijetio nasiljem Željku Karanu i Đorđu Rađenu kao i članovima njihove porodice, kao i da je spriječio održavanje koncerta Harisa Džinovića.

Sumnjiči se i da je učestvovao u pripremanju i realizaciji javnog skupa i postavljanju zahtjeva grupe “Pravda za Davida”, kao i da je predlagao napad na državne institucije, odnosno na zgradu RTRS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments