Jesmo li na pragu nestašice: U mnogim marketima prodaja mlijeka ograničena na karton, najviše dva

Jesmo li na pragu nestašice: U mnogim marketima prodaja mlijeka ograničena na karton, najviše dva


Mnogi marketi u Srpskoj ovih dana ograničavaju prodaju mlijeka, tako da kupci, bilo da je riječ o domaćinstvima ili nakupcima, više ne mogu da kupuju veće količine ove namirnice.

Upojedinim marketima prodaja je limitirana na jedan karton, dok su drugi količinu ograničili na maksimalno dva paketa.

– Imam malu radnju u okolini Banjaluke i u petak sam krenuo u redovnu nabavku. Kad sam došao do narudžbe mlijeka, u jednom marketu su mi rekli da ne mogu da kupim više od jednog kartona, gdje, takođe, imaju samo mlijeko dva proizvođača. Danas sam otišao u drugi market, gdje po kupcu maksimalno prodaju dva kartona, pa smo supruga i ja uspjeli da pazarimo četiri paketa. Nisu znali da nam kažu kada će se prodaja stabilizovati, odnosno, do kada će ovo ograničenje biti na snazi. U ovim marketima već godinama nabavljam robu i nikada se nije desila slična situacija, da nisam mogao da kupim mlijeka koliko sam planirao – kaže Milutin K.

U jednom marketu su nam potvrdili da su prodaju mlijeka ograničili prije mjesec dana, prvenstveno zbog činjenice da od proizvođača nisu uspijevali da nabave potrebne količine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija