Jezivi detalji zločina u Prijedoru: Partnerku izbo nožem, zapalio je, pa otišao piti i kockati

Prijedorčanin Žarko Zorić optužen je da je na izuzetno svirep i brutalan način ubio emotivnu partnerku Nedu Milojević koju je izbo nožem i tako ranjenoj joj stavio u usta truleks krpu, a zatim podmetnuo požar pa otišao na posao i u kafanu.

Optužnicu koju je protiv Zorića podiglo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru, a potvrdio nadležni sud.

Zločin se dogodio 20. januara ove godine u Prijedoru u zgradi u ulici Ilije Stojanovića, oko devet sati i to nakon verbalnog sukoba sa partnerkom sa kojom je živio stanu. Fizički ju je napao u kuhinji, a u namjeri da je ubije uzeo je kuhinjski nož, te je više puta ubo nožem u glavu, vrat i ruku. Ona se pokušala zaštititi rukama i tom prilikom nanio joj je ubodne i ubodno rezne rane u potiljak, obraz, vrat, kažiprst i srednji prst desne šake.

Žena je pala na ležaj i dok je ležala, dajući znake života i trpeći intezivne i dugotrajne bolove i patnje, uporan u svojoj namjeri da je ubije i spriječi da eventualno pozove pomoć, uzeo je truleks krpu i ugurao joj u grlo.

Nesretna žena je bespomoćno ležala, a optuženi je kako se navodi u optužnici, bio svjestan činjenice da će na ovaj način ona trpiti bolove i patnje.

Došlo je do nasilnog mehaničkog ugušenja i smrt je nastupila kao posljedica začepljenja grkljanja i ždrijela masivnim stranim tijelom truleks krpom, potpomognut oštećenjem vratnog dijela kičmene moždine.

Zorić je potom prešao u dnevni boravak i zapalio papir, u namjeri da na taj način izazove požar i prikrije izvršenje krivičnog djela.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Kako se navodi u optužnici, bio je svjestan činjenice da se radi o stambenoj zgradi sa više stanara gdje će požarom izazvati opasnost za njihove živote i imovinu većeg obima, na šta je i pristao.

Zatim je napustio je stan i otišao u preduzeće u kojem je bio zaposlen, a potom i u lokal gdje je pio alkohol i igrao igre na sreću.

U međuvremenu se nakon njegovog izlaska iz stana požar proširio na inventar u dnevnom boravku i zahvatio međuspratnu konstrukciju pa je došlo do požara u komšijskom stanu u prizemlju zgrade.

Širenje požara na ostatak stambene zgrade naknadno je spriječeno blagovremenim reagovanjem pripadnika vatrogasne jedinice iz Prijedora.

“Dakle, drugog lišio života na svirep i podmukao način i požarom izazvao opasnost za život ljudi i imovinu veće vrijednosti, čime bi počinio krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom izazivanje opće opasnosti”, navodi se u optužnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79