JKP Komunalac Tuzla ne koristi pitku vodu za pranje javnih površina

JKP Komunalac Tuzla ne koristi pitku vodu za pranje javnih površina


Nakon što su se građani žalili da oni imaju redukcije vode dok javno preduzeće vodom pere površine, oglasili su se iz JKP Komunalac Tuzla.

Zbog većeg broja upita građana dužni smo Vas informisati o sljedećem.

Za redovno održavanje higijene javnih asfaltnih površina na području grada Tuzla JKP Komunalac obavlja niz aktivnosti, kao što su mašinsko metenje, ručno čiščenje javnih površina, pražnjenje gradskih korpica, a najznačajnija aktivnost predstavlja mašinsko pranje saobraćajnica i drugih javnih asfaltnih površina.

Mašinsko pranje podrazumjeva rad specijalnih vozila autocisterni, opremljenih opremom za pranje, gdje komunalni radnici-perači pri svom radu šmrkovima uklanjaju sve nečistoće sa saobraćajnica, a posebno naslage prašine čije prisustvo negativno utiče na učesnike u saobraćaju, kao i korisnike pješačkih zona pored saobraćajnica.Podrška mašinskom pranju podrazumjeva rad pratećih komunalnih radnika na ručnom čišćenju otpadaka uz utovar na vozilo i transport istog na deponiju.

Posebno je važna i značajna aktivnost mašinskog pranja javnih asfaltnih površina tokom trajanja ljetnje sezone gdje bilježimo veću koncentraciju nečistoća, usljed smanjenog broja kišnih dana, a što je poseban slučaj ove godine. Slijedom toga, a u saradnji sa Službom za komunalne poslove i rad mjesnih zajednica grada Tuzla, značajno je povećana dinamika mašinskog pranja u dnevnoj i nočnoj smjeni, kao i ostalih aktivnosti na održavanju higijene grada.

VAŽNO je napomenuti da JKP Komunalac za usluge mašinskog pranja javnih asfaltnih površina NE koristi pitku vodu iz javne gradske mreže, već tehničku vodu sa svog izvorišta u Miladijama.

#tuzla #higijenagrada #komunalac
Jkp Komunalac Tuzla


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija