Još jedan mladić bio na slavlju, ali je otišao nakon ponoći, to mu je spasilo život

Rakitno i njegovi stanovnici zavijeni su u crno. Od osmero smrtno stradalih u novogodišnjem slavlju, čak ih je šestero iz tog malog mjesta što se smjestilo uz cestu što vodi od Posušja prema Blidinju, tamošnjem skijalištu i parku prirode, piše Slobodna Dalmacija.

Objavljene fotografije tragično nastradalih djevojaka i mladića u Posušju

– Tragedija neviđena! Možete samo zamisliti što to znači za ovo mjesto od 1.500 stanovnika. Svi su bili ista generacija, znali se i družili od malih nogu, a i sve su im obitelji međusobno rodbinski povezane ili su prvi susjedi. Bože sačuvaj! – kazao nam jedan od stanovnika Rakitnog.

Vikendica u kojoj se dogodila tragedija

Vikendica u kojoj se dogodila tragedija

Foto: A. Nović

Svi se pitaju kako je moguće da se dogodila jedna ovakva tragedija i što je zapravo uzrok.

– Svi pričaju o agregatu. Jedni kažu da je bio na naftu, drugi da je plinski. Nesretna mladost je očito zanemarila opasnost od njega i ostavila ga da radi u toj kući. Greška je bila kobna – komentirao je sagovornik Slobodne Dalmacije.

Prema onome sto je ispričao, na slavlju je bila i deveta osoba, muška osoba sličnih godina kao i poginuli. On je nakon ponoći odlučio otići jer ga je iduće jutro čekala smjena u jednom od ugostiteljskih objekata na obližnjem Blidinju.

Tamo je tokom sezone imao angažman zajedno s prijateljem koji je, pak, kobne večeri odlučio ostati u vikendici u Tribistovu i ujutro krenuti na posao. Nije ga dočekao.

Jedini preživjeli s novogodišnjeg slavlja za tragediju je doznao iduće jutro. U stanju šoka ga je obitelj s Blidinja odvezla u Rakitno.

Roditelji shrvani bolom: “Pustite da je vidim, da je zagrlim…”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79