JOŠ JEDNO PRONAĐENO TIJELO NA OBALI RIJEKE!

Željko Abut (46) iz Šipova, koji je nestao 27. oktobra, pronađen je mrtav na obali rijeke Plive u Šipovu, a prvi rezultati istrage ukazuju da se utopio.

U PU Mrkonjić Grad navode da su građani tijelo pronašli u petak, te da su o svemu obavijestili policiju.

– Izvršen je uviđaj tokom kojeg nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na eventualno krivično djelo. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci koje je naložilo obavljanje obdukcije i sve dalje mjere i radnje preduzimaće se po njihovim instrukcijama – navode u PU Mrkonjić Grad.

Abut je u posljednje vrijeme imao zdravstvenih problema i žalio se na jake bolove u stomaku. Članovi porodici ispričali su i da mu se u posljednje vrijeme pričinjavalo da ga neko uhodi, te da ranije nikada imao probleme te vrste. Osim toga, primjetili su i da se čudno ponašao i pričao da su ga proganjala dva muškarca, te da je zajedno s njima priveden u policijsku stanicu, ali se ispostavilo da uopšte nije bio u policiji, te da je sve umislio. U noći nestanka pozvao je taksi da ga vozi u susjednu opštinu, ali se usput predomislio i rekao taksisti da ga vrati i odveze u Baraće. Taksista ga je ostavio u centru Šipova i od tada mu se izgubio trag.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79