STANIVUKOVIĆ: NISAM DJEČIJU MANIFESTACIJU ISKORISTIO U POLITIČKE SVRHE!

Grupa mještana i roditelja banjalučkog naselja Petrićevac podnijeće Ombudsmanu za djecu prijavu protiv poslanika u Narodnoj skupštini RS Draška Stanivukovića zbog, kako tvrde, političke zloupotrebe njihove djece, koja su učestvovala u manifestaciji Dani Petrićevca, dok Stanivuković odgovara da neko želi da naruži takvu manifestaciju.

Ti mještani, kako prenose agencije, tvrde da je Stanivuković  manifestaciju, koja je održana u sali OŠ Miloš Crnjanski u Banjaluci, pretvorio u postizborni politički skup naočigled učenika koji su pozvani na proslavu neformalnog dana ovog naselja.

Stanivuković ističe da se postavlja pitanje ko su ti roditelji koji će podnijeti prijavu i da nema ni govora o zloupotrebi mališana.

“Dani Petrićevca su jedan od najplemenitijih događaja, gdje se nagrađuju najbolji među najboljima u jednom naselju, a da neko želi da ga na takav način naruži i skrnavi nikako mi nije jasno”, kazao je Stanivuković.

Dodaje da su svi roditelji i djeca imali pravo da ne dođu te da niko nije bio obavezan biti tamo, a pogotovo da je ikome palo na pamet da zloupotrebljava djecu.

Iz Savjeta MZ Petrićevac, koji je ujedno i organizator ove manifestacije, ističu da su  demantovali pisanja pojedinih medija o zloupotrebi djece u političke svrhe.

“Mi kao organizatori smo pozvali sve odbornike, gradonačelnika, preduzetnike, sve mještane našeg naselja i grada. To su samo medijski napisi zlonamjernih ljudi. Svi učesnici su tu bili dobrovoljno. Svakako da imamo i saglasnost škole i Ministarstva prosvjete i kulture RS, kao i video-zapise koji pobijaju priču o politizaciji jedne ovako lijepe manifestacije”, poručili su iz Savjeta MZ.

Podsjetimo, Petrićavac, jedna od najvećih banjalučkih mjesnih zajednica, u petak je obilježio 40 godina postojanja i 15 godina rada osnovne škole.

Pjesmom, recitacijama, literarnim i likovnim radovima najmlađi Petrićevčani su obilježili ovaj veliki jubilej na dan smrti velikog pisca Miloša Crnjanskog, po kojem osnovna škola nosi ime.

Nakon što je prošle godine ustanovljena, ove je drugi put uručena i Plaketa sestara Gajić kao nagrada za izuzetan doprinos humanosti u protekloj godini. Plaketa je pripala najmlađem narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments