Srđan Amidžić oštro o Konakoviću: Konferencija je tragikomična

Ministar finansija BiH Srđan Amidžić (SNSD) oštro je komentirao jučerašnju konferenciju za novinare ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića, nazvavši je “tragikomičnom”.

“Pokušao sam racionalno da objasnim sebi konferencije za novinare i izjave Elmedina Konakovića. I jedino moje racionalno objašnjenje jeste da je Konaković stvarno imao veze sa šefom narko kartela te da je zbog korištenja nedozvoljenih supstanci povezao nas iz Republike Srpske sa dešavanjima u FBiH. To je suludo”, kaže Amidžić za RTRS.

Amidžić je ocijenio Konakovićevu konferenciju kao tragikomičnu, ističući da ona ilustrira stvarnost Bosne i Hercegovine.

Postavio je pitanje o funkcionalnosti Federalne uprave policije ako se tvrdi da na nju utječe entitet Republika Srpska.

“Ono što je problem, jeste da ne postoji funkcionalnost, niti mogućnost, kada je u pitanju FBiH, da na jedan sistematičan i efikasan način obavlja poslove koji su im povjereni”, izjavio je Amidžić.

Podsjetimo, Konaković je na jučerašnjoj press konferenciji koju je održao povodom provedene akcije “Black Tie 2” rekao da mu aferu s narkokartelom “Tito i Dino” pakuje, između ostalog, i predsjednik bh. entiteta Republika Sprska Milorad Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79