Još uvijek nije počelo postavljanje šatora na granici

Oružane snage BiH još uvijek nisu krenule sa procesom postavke šatora na pojedinim graničnim prelazima u BiH, a shodno odluci koju je ove sedmice donijelo Predsjedništvo BiH.

Iz Ministarstva odbrane BiH “Nezavisnim” su kazali da Oružane snage BiH nisu još krenule sa realizacijom olduke, jer se radi o zaključcima, te da treba prvo Vijeće ministara da odredi punktove na prijedlog nadležnim, pa da tek onda donijeti odluku o resursima Oružanih snaga BiH koji će se koristiti.

“Ništa još uvijek nije operativno, nije do nas”, kazala je Uma Sinanović, portparol Ministarstva odbrane BiH.

Upitana da kaže ko donosi odluku, ona je rekla da ona to ne zna i da nije pitanje za nju, te da ćemo u Vijeću ministara morati potražiti odgovor ko doonosi odluku o definisanju punktova.

U Vijeću ministara BiH “Nezavisnim” su kazali da će entitetska ministarstva zdravstva, odnosno Koordinaciono tijelo kojim predsjedava Fahrudin Radončić, ministar bezbjednosti BiH, vjerovatno donijeti odluku gdje će biti postavljeni ti punktovi, te da to neće biti na svim graničnim prelazima, jer će neki biti zatvoreni.

Radončić je rekao da su ga Oružane snage BiH informirale o raspoloživosti šatora, te da se sad čeka odluka Predsjedništva BiH.

Dodao je da će “svi koji dolaze u BiH ići u 14 dnevni karantin u šator sa jako lošim uslovima”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79