Još uvijek nije pronađen: Aleksa Mican je iz Zenice, ranije se zvao Anis Kundalić

Potraga za Aleksom Micanom, koji je pobjegao iz KPZ Zenica, još uvijek traje.

Za njim je raspisana potjernica nakon što se nije vratio u KPZ Zenica iz koje je izašao na dopust.

Podsjetimo, Mican je osuđen zbog likvidacije Senada Lepirice i Adema Ćatića, radnike firme “IT Computers”. On je u njih 2004. godine ispalio 12 metaka u stanu u sarajevskom naselju Mojmilo. Nakon likvidacije je ukrao pet laptopa i pobjegao. Osuđen je na 25 godina robije.

“Još uvijek nije lociran. Bilo je određenih informacija da se nalazi na nekim lokacijama na području grada Zenica. Međutim, kada je policija obišla te lokacije nije ga bilo. Sigurno je da se na istima nalazio, ali brzo udaljio”, govori za Hayat izvor blizak policiji.

Anis Kundalić, sin Mehmeda i majke Naile, rođen je 11. septembra 1979. u Zenici. U 22. godini, 25. juna 2001., promijenio je ime i prezime u Aleksa Mican. Predstavljao se i kao Senad Bukvić te Markus Passek, uposlenik UN-a.

Za Kundalićem je bilo izdato nekoliko potjernica zbog:

Od 2000. podneseno 30 prijava zbog više kaznenih djela. Za njim su raspisane i dvije potjernice. Jednu je raspisao Općinski sud u Sarajevu 2002., a drugu Općinski sud u Zenici 2004.

2002. krivotvorenja (tri prijave), teške krađe (jedna), utaje (sedam), krađe (dvije), sitnog djela krađe (jedna), prevare (četiri);

2003: prevare (četiri), krivotvorenja isprava (dvije), sitnog djela krađe (jedna);

2004: prevare (deset), teške krađe (jedna), krivotvorenja znakova za vrijednost (pečati, markice, osim novca), utaje (jedna), krivotvorenja isprave (jedna).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79