JP Elektroprivreda HZ HB demantira odgovornost za smanjenje vodostaja rijeke Neretve

JP Elektroprivreda HZ HB demantira odgovornost za smanjenje vodostaja rijeke Neretve


Marija Butić, rukovodilac korporativnih komunikacija u JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, demantirala je odgovornost Elektroprivrede za smanjenje vodostaja rijeke Neretve.

Istaknula je da njihovi objekti rade sukladno vodnoj dozvoli te da obustavljaju proizvodnju čim vodostaj dosegne krajnju granicu propisanu zakonom.

Na upit o štetnim posljedicama po riblji fond i mrijest autohtone Mekousne pastrmke, Butić je naglasila da nije njihova krivica te da su razina vode za proizvodnju zakonom propisana.

Iz Udruženja sportskih ribolovaca Neretva 1933 su izrazili zabrinutost zbog katastrofalnih posljedica po riblji fond, posebno autohtonu Mekousnu pastrmku, te su apelirali na relevantne institucije da poduzmu hitne korake kako bi spriječile daljnje oscilacije vodostaja i minimizirale štetne posljedice.

Podsjetimo, ribočuvari su u noći s četvrtka na petak (7.3. – 8.3.) hitno intervenirali zbog naglog pada vodostaja rijeke Neretve od 237 cm u roku od 75 minuta, ali i samo 48 sati kasnije kada je vodostaj pao 200 cm za dva sata.

“Ponovno je spašavana naša Meka koja je ostala zarobljena i ponovno su naši ribočuvari bili na visini zadatka. Svaka riba nam je bitna i svaka je naše blago. Borit ćemo se za svaku ribu svim raspoloživim sredstvima”, poručio je tada predsjednik Upravnog odbora Neđad Selimotić.

Uzrok naglih padova vodostaja u ovako kratkom periodu još uvijek nije poznat, javlja Blejsak.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija