Jusko: Informisani smo da se određene osobe skupljaju iza zatvorenih vrata u kafićima

Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ponovio je apel građanima da ostanu kući i ne krše mjere zabrane kretanja.

Jusko je podsjetio da je MUP KS u protekla 24 sata izdala 51 prekršajni nalog za kršenje zabrane kretanja između 18 i 5 sati na području Kantona Sarajevo

“Imamo informacije da se određene osobe skupljaju iza zatvorenih vrata u nekim kafićima. Ja sam već kazao, ne znam da li građani žive u BiH ili u nekoj drugoj dimenziji. Imamo informacije da su dva policajca u Hrvatskoj zaraženi. Ne želimo doći u tu situaciju, jer policajci su prva instanca pomoći pored zdravstvenih radnika”, kazao je Jusko.

Jusko je istaknuo da će osobe koje budu uhvaćene po drugi put da krše mjere policijskog sata, kazne će biti drastično veće.

Zahvalio se svima koji se pridržavaju mjera.

“Zahvaljujem se svim građanima koji poštuju naredbe, svim majkama, očevima, samohranim majkama, penzionerima i svima koji poštuju naredbe. Zahvaljujem se volonterima koji rizikuju svoje zdravlje i živote da dostave hranu”.

“Ponosni smo na vas, što se držite jako u ovim vremenima i pomozite nam da zajedno izađemo iz ove situacije”, kazao je Jusko.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79