Kad će biti završen sprat garaže na Dobrinji: Građani se žale na Rad, šta kažu u preduzeću

Kad će biti završen sprat garaže na Dobrinji: Građani se žale na Rad, šta kažu u preduzeću


Redakciji Faktor obratila se grupa građana, stanovnika sarajevskog naselja Dobrinja žaleći se na KJKP Rad koje, kako su naveli, mjesecima odlaže završetak radova na jednom od parkinga.

Kako navode stanovnici, na gornjoj etaži parkinga, koja pripada ulicama Miroslav Krleža i Trg Sabora Bosanskog, radovi su stigli “nidokle”, a svaka tri mjeseca termin završetka se pomjera.

– Ljudi iz KJKP Rad potpuno su nezainteresovani za probleme nas građana, iako je to njihova nadležnost. Trenutna situacija ogleda se u djelimično obnovljenoj ogradi i to je sve, a parking bi trebao imati oko 120 do 150 mjesta koji bi rasteretili ovo područje – ističu građani ovog dijela naselja Dobrinja.

Iz KJKP Rad kažu kako su od izvođača radova dobili informaciju da bi neke stvari u skorije vrijeme trebale biti završene.

– Građani bi već početkom septembra trebali dobiti na korištenje etažni dio garaže broj jedan koji je bio narušen kada je u pitanju betonska ograda u zimskom periodu. Do sada je urađena ograda, a u narednim danima bit će završeno ocrtavanje i postavljane reflektora – pojasnio je Mirza Ramić, glasnogovornik ovog preduzeća.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija