Kako ambasador BiH u SAD bruka državu: Okačio poderanu zastavu i neće da je spusti na pola koplja 11. jula

Osim što je svoje diplomatske aktivnosti u korist države sveo na minimum, a uglavnom se posvetio lobiranju za RS i njegovog stranačkog šefa s američke crne liste, Vujić se potrudio da dodatno sroza imidž naše države

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas je pozvao sve ambasadore BiH, a koje je imenovao on i koji dolaze iz manjeg bh. entiteta, da 11. jula ni slučajno ne spuštaju zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja povodom godišnjice genocida u Srebrenici.

Jedan od onih koji je već, kako saznaje Raport, najavio da će ga s ponosom poslušati jeste ambasador BiH u Vašingtonu Bojan Vujić.

Osim što je svoje diplomatske aktivnosti u korist države sveo na minimum, a uglavnom se posvetio lobiranju za RS i njegovog stranačkog šefa s američke crne liste, Vujić se potrudio da dodatno sroza imidž naše države. Tako već mjesecima na zgradi ambasade BiH u SAD drži poderanu zastavu. Čitaoci Raporta proslijedili su nam sramotnu fotografiju iz Vašingtona.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79