Kako rektor Zoran Tomić gradi vilu na njivi/oranici koja je negrađevinsko zemljište, bez mogućnosti gradnje?

Rektor godine, dogodine prekogodine, certifikatom okićeni Zoran Tomić godinama gradi velebno imanje na Vihovićima u Mostaru, a kako se čini radovi na objektu su pri samom kraju, ili čak već završeni.

Rektorova kuća je na supruzi, a kategorizirana je kao oranica/njiva 7. klase, što pak znači da se radi o negrađevinskom zemljištu, bez mogućnosti gradnje. Kako je rektor na oranici 7 klase dobio dozvolu, i to prije 7-8 godina kada je počeo gradnju nije jasno.

No ako uzmemo u obzir da su bivše gradske vlasti stranci bliskim dužnosnicima, bilo HDZ, bilo SDA dopuštali što žele, jasno je i kako je i on ovdje bez straha gradio kuću.

Zadnjim izmjenama prostornog plana ovaj dio grada nije obuhvaćen, što znači da gradnja ovdje ni danas nije moguća piše Hercegovina.

Tomić, koji je izdao ‘Enciklopedijski rječnik odnosa s javnošću’, ‘Osnove političkog komuniciranja’ i ostala djela o komunikaciji osobno je i praktično komunikativan i otvoren samo prema režimskim medijima, naklonjenim osobno njemu i stranci.

Do sada nije odgovorio ni na jedan upit portal Hercegovina.info, te smo ga u zadnjem zamolili da ne odgovori i ima li dozvolu za kuću na Vihovićima, te tko ju je izdao i potpisao. Da neće odgovoriti računamo. Zadnji prolaps rektora je svakako certifikat rektor godine uz plaćanje, gdje je imao namjeru samopromocije, ali je zapravo poljuljao ugled Sveučilišta.

Upitan jesu li priznanja za “rektora godine” i “Sveučilište godine 2022.” plaćena i u kojem iznosu, te narušava li se reputacija Sveučilišta u Mostaru tako što na službenim stranicama istog stoje certifikati koje se može kupiti, također ne odgovara, što govori o njegovom viđenju komuniciranja s medijima, i HDZ medijima, kojima odgovara i s kojima komunicira.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79