Kako su heroji iz COVID bolnice u Sarajevu dočekali Novu godinu

Prvog dana Nove godine u COVID odjelu Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo na hospitalizaciji je 56 pacijenata.

U protekla 24 sata u ovu zdravstvenu ustanovu su primljena dva pacijenta, a šest ih je završilo liječenje i otpušteni su kući. Na intenzivnoj njezi su trenutno tri pacijenta a tokom proteklog dana jedan pacijent je prebačen na Kliniku na Podhrastove.

Novogodišnja noć na Urgentnom centru Opće bolnice je protekla relativno mirno, dok je jutros nešto intenzivniji dolazak pacijenata sa hroničnim bolestima.

Podsjećamo, u porodilištu Opće bolnice u jutarnjim satima rođena je i prva beba u Kantonu Sarajevo.

Dežurno medicinsko osoblje Opće bolnice u novogodišnjoj noći je obišao prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, vršilac dužnosti direktora i uz najljepše želje čestitao Novu 2021. godinu.

I osoblje Covid odjela, koje svoj posao obavlja u zaštitnim odjelima, na kratko je obilježilo dolazak Nove 2021 godine, a što je zabilježeno kratkim video-klipom.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79