Kakva je Amre Kahrimanović bila osoba najbolje pokazuje objava Kluba “Zmajevo srce”

U srijedu navečer je u tuzlanskom tržnom centru pomahnitali i pijani policajac Elvis Ćustendil ubio nedužnu Amru Kahrimanović.

Razlog je što mu je Amra, kao vlasnica kafića, tražila da plati račun i napusti objekat. Ćustendil je izvadio službeni pištolj Glock i ispalio preko 15 metaka u pravcu Amre.

A, kakva je Amra osoba bila najbolje pokazuje Facebook objava Kluba “Zmajevo srce”, kafića u kojem rade osobe s Downovim sindromom.

Djeca s Downovim sindromom su, prije osnivanja svog kafića, radili kod lokalu “Sydney” kojeg je držala Amra Kahrimanović.

Ona im je dala prvu priliku da rade.

“Zbogom Amra, zbogom ružo tuzlanska. Vidimo se na nekom boljem mjestu, u nekom boljem svijetu od ovoga. Hvala ti za sve. Za nesebičnu podršku i ljubav koju si poklanjala djeci sa Down sindromom i drugim vrstama invaliditeta. Bila si sa nama kad je najviše trebalo. I da otvoriš vrata Sidneya kao što si otvorila svoje srce, da tu krenu u prve konobarske korake. Za nas je to bilo presudno da kasnije razvijemo jednu od najljepših priča u gradu i državi, a to je Klub “Zmajevo Srce” – Down syndrome caffe. Ostali smo bez iskrenog prijatelja a Tuzla bez svoje ruže najmirisnije. Do nekog novog viđenja”, napisali su na Facebooku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79