Kalabuhov je dokaz da Rusija sponzoriše srpske i hrvatske nacionaliste u BiH

Kalabuhov je dokaz da Rusija sponzoriše srpske i hrvatske nacionaliste u BiH


Kremlj zagovara sektaški koncept “konstitutivnih građana” koji je u centru gotovo svake presude protiv BiH pred Evropskog suda za ljudska prava, navodi Mujanović

Ne stišavaju se reakcije nakon posljednjih izjava ruskog ambasadora u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova, a među onima koji su oštro kritikovali stavove i namjere Rusije u našoj zemlji je i Jasmin Mujanović, politolog sa američkog Univerziteta York.

“Neki od najjasnijih konceptualnih pokazatelja do danas kako Moskva sponzorira srpske i hrvatske nacionalističke torove u Bosni, uz tvrdnju ruskog veleposlanika u BiH da Kremlj zagovara sektaški koncept “konstitutivnih građana” koji je u centru gotovo svake presude protiv BiH pred Evropskog suda za ljudska prava”, poručio je Mujanović na svom Twitter nalogu.

Ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov je u razgovoru za RTRS kazao je kako Rusija u Bosni i Hercegovini traži poštovanje konstitutivnosti naroda.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija