Kalesijske momke optužuju da su kradili elektro kablove: Oni sve negiraju. “Nije mi jasno šta mi se stavlja na teret”

Kako tvrde kolege sa kalesijskog portala Puls, Haso Ramić zvani Miko i Anel Kozarević zvani Koza navodno su u subotu u večernjim satima izvršili krađu elektro kablova sa zgrade u izgradnji u centru Kalesije.

Oni su kako navodno, u subotu iza 19:00 sati ušli u zgradu koja se nalazi u samom centru te su izvukli velike količine elektro kablova i iste su automobilom “Peugeot” prevezli do Spreče, tačnije Visa gdje su ih spalili, a bakar dan kasnije prodali u Živinicama.

Haso Ramić je uzeo od supruge Almedine automobil kako bi izvršio ovo krivično djelo. Nezvanično saznajemo da je noć prije, odnosno u petak Ramić boravio i u prostorijama Lutrije BiH u Kalesiji gdje je izgubio veću količinu novca.

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je Anela Kozarevića koji tvrdi da to nije istina.

“U policijskoj stanici sam bio tek 16.2.2023. godine i dao kratku izjavu nadležnim organima. “Nije mi jasno šta mi se stavlja na teret pa iz tog razloga želim da svoju izjavu dam pred postupajućim tužiteljem. Objavili su da smo 14. 2.2023. godine bili u policijskoj stanici i da smo priznali krivično djelo a mi tek nakon 3 dana išli davati izjave koju možete vidjeti u prilogu šta sam dao.” – izjavio je Anel Kozarević.

“Želimo da izjavimo da smo 14 februara postavljeni i osramoćeni putem info plusa bez i jednog dokaza te da smo nakon 3 dana pozvani u stanicu MUP-a Kalesija da damo izjavu kao osumnjičeni informacije koje su izašle iz stanice MUP Kalesija i date info plusu nije u skladu sa zakonom.” – izjavio je Haso Ramić za portal Crna-Hronika

Ostaje misterija ko je sa automobilom od supruge krao kablove po Kalesiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79