Kanadska firma u projekatu snabdijevanja evropskog tržišta litijumom iz BiH

Kanadska kompanija Rock Tech i Arcore sklopili su strateško partnerstvo radi obezbjeđenja pouzdanog i dugoročnog snabdijevanje litijumskim proizvodima za evropske operacije pretvarača kompanije Rock Tech.

Litijum će se nabavljati regionalno i održivo iz Arcore-ovog rudarskog projekta Lopare u Bosni i Hercegovini, u potpunom vlasništvu Arcorea, kako bi se osigurala dugoročna snabdijevanost litijumskim hemikalijama za Rock Tech-ov pogon za obradu.

Ovo partnerstvo predstavlja ključni korak u razvoju regionalnog i domaćeg lanca vrijednosti za proizvodnju baterija u Evropi.

Kompanije su posvećene radu na proizvodnji litijuma sa nultim otpadom i neto nultom zagađenošću.

Dalji koraci uključuju definisanje specifikacija proizvoda i pregovaranje o ugovoru o otkupu, uključujući količine i cijene.

Arcore-ov projekat u Loparama ključan je element regionalne strategije snabdijevanja Evrope litijumom, a partnerstvo sa Rock Tech-om dodatno potvrđuje važnost njihove obrade u Evropi za potrebe evropskih proizvođača katoda i baterija.

Očekuje se i implementacija koraka u skladu sa potrebama industrije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79