Kanton pun podvala: Kako se SDA u Tuzlanskom kantonu podijelila na (najmanje) 2 dijela, je li Vlada već sada upitna!? (VIDEO)

Kanton pun podvala: Kako se SDA u Tuzlanskom kantonu podijelila na (najmanje) 2 dijela, je li Vlada već sada upitna!? (VIDEO)


Novi izborni mandat na političkoj sceni u Tuzlanskom kantonu počeo je prilično burno, a obilježili su ga preletači, unutarstranački sukobi, ali i iznošenje političkih neistina, piše portal Crna-hronika.info.

Vlast nije ni formirana kako treba, a već se nametnulo pitanje šta građani mogu očekivati od političara te kakve im poruke šalju postupcima koji su neprihvatljivi za svako uređeno evropsko društvo?

Trenutno se vodi velika politička borba u tome ko će imati većinu u klubovima Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, što se i ranije dešavalo jer to tijelo ima svoje specifične nadležnosti. A upravo dio borbe se odrazio na Tuzlanski kanton, najkonkretnije tamošnji ogranak Stranke demokratske akcije (SDA).

Naime, Kantonalni odbor SDA je od vrha stranke zatražio isključenje skupštinskog zastupnika Fadila Kudumovića, optuživši ga da prilikom glasanja u Klubu Bošnjaka u Tuzlanskom kantonu nije ispoštovao stranačku odluku, odnosno nije dao glas njihovom kandidatu za Dom naroda Parlamenta FBiH, već drugom, konkretnije onom iz Stranke za BiH (SBiH).

Podržao ga je aktuelni načelnik Banovića, Bego Gutić, koji je optužio svog kolegu iz stranke, Fahrudina Skopljaka za razne spletke.

U čitavu priču je uključen i Smajo Mandžić, neslužbeno poznat kao čovjek Nasera Orića i veliki prijatelj još jedne SDA zastupnice Lejle Vuković.

U nastavku pogledajte video (navedena priča počinje od 16. minute):


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija