Kantonalna inspekcija Bihać zaprimila prijavu u vezi akademske titule ministra boraca USK

Kantonalna inspekcija Bihać zaprimila prijavu u vezi akademske titule ministra boraca USK

Kako neslužbeno doznajemo u Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove Bihaćna, stigla je prijava u vezi akademske titule Almira Tutića, aktuelnog ministra za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida Unsko-sanskog kantona (USK).

Prijava je stigla iz Bosanske Krupe, grada u kojem ministar Tutić nije u najboljim odnosima sa lokalnim ogrankom Stranke demokratske akcije (SDA).

Prema prijavi, traži se istraga ministrove diplome, s obzirom na to da je već nekoliko puta bihaćki nezavisni internet medij Odjek.net, pisao o sumnjama u vezi sa sticanjem ministrove akademske titule. Oni su javno pozvali ministra Tutića da pokaže svoju diplomu i na taj način otkloni sve sumnje, sve je ignorisano od strane Vlade USK i skupštinske većine.

S obzirom na ozbiljnost optužbi, očekuje se da će Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Bihać ubrzano raditi na rješavanju ovog slučaja i utvrđivanju vjerodostojnosti ministrove diplome.

Ova situacija je samo jedan od mnogih izazova s kojima se suočava aktuelna vlast u USK, dok se borba za transparentnost i odgovornost nastavlja.

Dok neki smatraju da su ove optužbe politički motivirane i dio šireg obračuna unutar SDA, drugi vjeruju da je važno istražiti sve sumnje kako bi se osigurala transparentnost i integritet institucija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79