Kantonalni inspektor pijan skrivio nesreću: Napuhao 1,68 promila i zabio se u taksistu

Kantonalni inspektor pijan skrivio nesreću: Napuhao 1,68 promila i zabio se u taksistu


Povodom teškog incidenta kod tramvajske stanice u ulici Maršala Tita, kontaktirali smo Udruženje „Sarajevo Taxi“ iz čijeg Dispečerskog centra je za „portal „Avaza“ potvrđeno da je njihov taksista sinoć imao težak udes kada se u njegovo vozilo „zabio“ automobil kantonalne inspekcije.

Obavijestio da je imao težak udes

– Povodom nemilog događaja koji se desio sinoć, 12.8.2024., a odnosi se na saobraćajni udes na tramvajskim šinama kod Predsjedništva BiH, Dispečerski centar je zaprimio poziv kolege A. S. koji nas je obavijestio da je imao težak udes i zamolio nas da pozovemo PU Centar, što smo i učinili.

Kolega je prebačen u Vojnu bolnicu, gdje mu se utvrđuje stepen povreda.

Isti se zaustavio na tramvajskim šinama s upaljena sva četiri žmigavca kako bi primio klijenta koji je, nasreću, ušao u vozilo, inaće bi posljedice i po njega bile fatalne, kada se u njegovo vozilo “zakucalo” vozilo inspekcije – naveli su iz Dispečerskog centra i dodali.

– Vozač kanatonalne inspekcije je još i fizički nasrtao na našeg kolegu, što je jasno uočljivo i na snimkama koje kruže internetom, ali je isti ostao sabran, te sačekao policiju koja je nakon alkotesta, kod našeg člana udruženja konstatovala 0 promila alkohola, dok je vozač vozila kantonalne inspekcije imao 1,68 promila, te Vas molimo da se za sve dodatne informacije obratite PU Centar.

Nije bio u mogućnosti da da izjavu

(VIDEO) Nesreća u Sarajevu: Inspekcija se zabila u taxi vozilo

– Također Vas molimo da u skladu s konstantnim pritiscima koji se dešavaju u posljednje vrijeme, a odnose se na povezivanje našeg imena za sve negativne stvari koje se, nažalost, dese u ovom gradu – posljednji slučaj napada na političara Predraga Kojovića, koji je izvršio vozač kompanije „Samir-Emir“ taxi, da se sve informacije prikupljaju na adekvatan način zbog korektnosti prema ljudima koji na pošten, ali izrazito težak način pokušavaju da rade svoj posao – naveli su iz Dispečerskog centra udruženja „Sarajevo Taxi“.

Taksista A. S. nije bio u mogućnosti da da izjavu „Avaz“ zbog zdravstvenih problema.

Na snimku se vidi vozač inspekcije kako insistira da napadne taksistu koji je sjeo na zidić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija