Kao u filmovima: Iz stana prokopali tunel do Suda u Podgorici

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da tunel u depo Višeg suda u Podgorici ne bi mogao biti prokopan bez pomoći nekog iz te pravosudne institucije i naveo da je riječ o više osumnjičenih lica.

“Ne želim da govorim o ljudima personalno, želim da se istraga dovede do kraja, involvirano je više lica”, rekao je Abazović novinarima nakon što je zajedno sa crnogorskim ministrima pravde i unutrašnjih poslova Markom Kovačem i Filipom Adžićem, kao i čelnicima policije, posjetio stan iz kog je probijen tunel do Višeg suda.

On je upozorio da je ovo podrivanje temelja države i u suštinskom i formalnom smislu.

“Na dobrom smo tragu da istraga pokaže svoj uspjeh”, dodao je Abazović.

On je poručio da mafija, koliko god bila finansijski snažna i imala pomoć od institucija sistema, uključujući i sudstvo, neće pobijediti Crnu Goru.

“Koliko je mafija involvirana u Crnoj Gori, to je iznad svega onoga što neko može da zamisli. Mislim da su oni desetkovani, očajni u pravcu da se kontaminira dokazni materijal. Mislim da je ova namjera obijanja depoa osujećena. Treba da vidimo da one koji su ovo napravili privedemo pravdi”, istakao je Abazović.

Abazović je saopštio i da je kopanje tunela počelo krajem jula, isto kada je počelo i renoviranje zgrade Višeg suda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79