Vukanović o Rami Isaku: Luda zasjenila sve do sad viđeno u “zemlji čuda”

Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nije štedio riječi na svom blogu kada je u pitanju kritika na račun Ramiz Isaka, federalnog ministra unutrašnjih poslova. Vukanović je Isaka prozvao za “nevjerovatne skandale i devijantno ponašanje”, opisujući ga kao figuru koja dominira političkom scenom svojim kontroverznim postupcima.

“Ramo Isak je sve zasjenio svojim nevjerovatnim skandalima i devijantnim ponašanjem, bolesnim populizmom bez granica, ludostima, ispadima i budalaštinama,” izjavio je Vukanović, navodeći kako ministar konstantno izaziva pažnju javnosti neprimjerenim ponašanjem i skandalima, posebno tokom televizijskih gostovanja.

Vukanović je izrazio zabrinutost da bi u “normalnoj i uređenoj državi” takvi ispadi i ponašanje bili brzo sankcionisani od strane kontrolnih institucija koje bi spriječile zloupotrebe i trgovinu političkim uticajem.

On tvrdi da je Isak, zajedno sa svojim sinovima, primjer nepotizma i korupcije u političkom sistemu BiH, navodeći specifične primjere zloupotrebe položaja za promociju svoje porodice u političke i upravljačke strukture.

Posebno je istaknuo situaciju s dočekom Vahidina Munjića i Mustafe Selmanovića, optužujući Isaka za glorifikaciju korumpiranih policajaca, što je dovelo do sukoba s američkom ambasadom u Sarajevu. Vukanović je također spomenuo Isakove “nevjerovatne izjave”, napade na pravosuđe i druge skandale koji po njegovom mišljenju zahtijevaju hitnu reakciju i smjenu ministra.

“Luda zasjenila sve do sad viđeno u ‘zemlji čuda’,” komentirao je Vukanović, implicirajući da Isakovo ponašanje predstavlja sramotu za političku scenu i da bi njegova smjena bila korisna ne samo za politiku, već i za društvo u cjelini. On naglašava potrebu za “dekontaminacijom” političke scene od korupcije, kriminala i neodgovornog ponašanja koje, prema njemu, Isak personificira.

Završava svojim apelom da se politički sistem BiH reformira i očisti od takvih elemenata, naglasivši da je ključno usmjeriti pažnju na rješavanje stvarnih problema kao što su korupcija, kriminal i neefikasnost uprave, umjesto da se tolerišu skandali i političke igre.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79